LASAGNE
Tänkte dela med mig av receptet som jag och Jaime använde då vi gjorde vår lasagne i går, det var första gången vi gjorde lasange så vist kom vi på lite små misstag som tex kocka inte bechamelsåsen för länge då blir den för tjok och inte lika krämig när det varit i ungen.
Du behöver
Du behöver
- Lasagneplattor
- Köttfärssås till lasagne: 500 g köttfärs
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 2 morötter
- 1 burk krossade tomater
- 1 glas rött vin
- 1 buljongtärning
- salt och peppar
- smör
- Bechamelsåsen till lasagne: 0,9 l mjölk
- 60 gr mjöl
- 60 gr smör
- riven muskotnöt
- salt
Gör så här
- Köttfärssås till lasagne: Hacka lök och vitlök, skala och riv morötterna
- Bryn lök, vitlök och morötter och köttfärs i lite smör
- Häll över ett glas vin. När vinet dunstat bort kan du tillsätta de krossade tomaterna och några deciliter vatten, samt en buljongtärning.
- Låt det koka i ca 35-40 minuter.
- Bechamelsås till lasagne: Värm upp mjölken.
- Smält smöret i en stor kastrull.
- Tillsätt mjölet, lite åt gången, i det smälta smöret. Rör om så att det inte bildas några klumpar.
- Häll den varma mjölken i smörblandningen, rör om hela tiden.
- Låt koka upp under omrörning, smaka av med muskot och salt.
- Lägg ihop lasagnen: Lägg två slevar bechamelsås och några skedar köttförs i botten av en ugnsform, täck med lasagneplattor. Upprepa detta 4-5 gånger. (Riv gärna över lite parmesanost på varje lager också). Ta mycket parmesanost på det sista lagret! (Det sista lagret ska vara bechamelsås och köttfärs, inte lasagneplattor)
- Grädda i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter eller tills lasagnen har fått en fin färg.
Gott med en tomat och lök sallad med lite olivolja och salt.
Kommentarer
Trackback